Cazare in Bucovina – unde si de ce?

Dupa o lunga perioada de munca in care ne dedicam timpul si depunem toate eforturile de care suntem capabili, vine momentul cand rasuflam usurati. Perioada concediului este probabil cea pe care o asteptam cu drag si nerabdare, dar care in cele din urma vine.

Si incepem sa ne proiectam in minte idei despre cum am vrea sa decurga totul. Sa ne relaxam la o terasa intr-o zona linistita, poate impadurita, poate chiar muntoasa si sa uitam pentru cateva clipe de zilele lungi si obositoare la serviciu.

Probabil te gandesti acum ca ”scenariul” de mai sus este doar o bucatica smulsa din basmele pentru copii sau ca e prea frumos sa fie adevarat, dar uneori frumosul ni-l cream prin propriile forte. Uneori avem nevoie de un astfel de frumos pentru a ne fi mai usor sa rezistam zilelor ostenitoare de munca din oras. Uneori avem nevoie sa scapam macar pentru o saptamana de aerul prafuit si de zgomotul masinilor. Uneori avem nevoie sa ne apropiem de natura si sa o lasam sa isi puna amprenta asupra noastra: asupra psihicului nostru si asupra sufletului, care din cand in cand, mai au nevoie de cate o astfel de atentie.

Bucovina imbratiseaza toate este insusiri, asa ca cel mai bine ar fi sa incepem sa cautam din timp ce cazare in Bucovina este pe planul nostru.

De ce este Bucovina o idee buna de o vacanta relaxanta?

Din germanicul Buchenland, Bucovina este supranumita Tara Fagilor, lucru ce dovedeste chiar prin numele sau apropierea de natura.

Bucovina este locul in care impistritul oualor (dupa vopsirea clasica, acestea sunt pictate cu pensula cu diferite modele, folosindu-se si ceara) a fost dus la rangul de arta. Probabil ai mai observat locuri in care ouale nu erau doar vopsite, ci aveau desenate sau pictare pe aceastea diferite modele care le faceau si mai atractive. Ei bine, acest lucru a inceput in Bucovina, o zona bogata in istorie.

Zona Nordica a Bucovinei este cea incarcata cultural si care semnifica o evadare din realitate, care imbratiseaza natura si care transmite emotii. Se simte si influenta austriaca in arhitecturi, in grai (de unde provine numele din germana de Buchenland).

Daca esti pasionat de biserici, de arhitecturi vechi, dar pline de insemnatate, acesta este locul potrivit pentru tine ( Dragomirna, Manastirea Putna – locul in care a fost inmormantat Stefan cel Mare, Sucevita, Manastirea Rasca si Manastirea Bogdana).

Care este cea mai buna cazare in Bucovina?

Normal ar fi ca la finalul cautarilor, sa gasim ceea ce ne multumeste cu adevarat. Un loc in care sa ne simtim cu adevarat bine.

Un loc care ar putea fi luat in considerare este Perla Bucovinei care este situata foarte aproape de Manastirea Voronet, chiar din statiunea Gura Humorului. Desi este in stil rustic, cele patru stele demonstreaza eleganta si pastrarea in acelasi timp a esentei bucovinene. Imprejurimile sunt bogate in activitati: partie de schi, trasee montane, paduri seculare si vestigii istorice medievale care merita vizitate si admirate. Odata ajunsi acolo, oaspetii patrund intr-o alta lume in care distractia si linistea sufleteasca predomina. Pensiunea este dotata cu multe facilitati atat interioare: zece camere, TV, Wi-fi, restaurant, bar, carti (pentru iubitori si pasionati), DVD-uri, echipament de joaca si canale TV pentru copii, cat si exterioare: zona de picnic, semineu in aer liber, terasa, gratar, gradina, parcare gratuita, darts, karaoke, tenis de masa, teren de joaca, echipament de badminton.
Pentru mai multe informatii, sunati la 0724241121.

Un alt loc care ar putea sa ne incante este Inima Bucovinei, un loc in care visul oricarui calator, unui aventurier iubitor de natura devine realitate. Este situata la marginea oraselului Frasin. Pe langa facilitatile obisnuite, aceasta are la dispozitie si imprejurimile care abia asteapta sa fie explorate si admirate. Manastirea Voronet se afla la doar sapte kilometri de pensiune asa ca daca esti pregatit  de drumetii, acesta este locul potrivit. Cand vine vorba de facilitatile interioare beneficiem de: camera dubla, camera twin (doua paturi de o persoana), suita cu un dormitor si balcon, camera twin cu balcon, restaurant, bar, wi-fi gratis, TV si cand vine vorba de cele exterioare ne bucuram de: gratar, terasa, gradina, tenis de masa, teren de joaca pentru copii, parcare private gratuita si echipament de badminton.
Pentru mai multe informatii sunati la  0741414444.

Si nu in ultimul rand, Comoara Bucovinei, o pensiune cu trecut, prezent si viitor. Situata langa padure, turistii beneficiaza din start de cele mai frumoase privelisti si cea mai relaxanta atmosfera. Este situata mai exact in Corlata, la 15 km de orasul Gura Humorului. Oaspetii se vor bucura de multe activitati exterioare cum ar fi vizitarea manastirilor, partia de schi, drumetii prin padure, dar si de mancarea traditionala, pregatita cu multa atentie si iubire. Aici putem beneficia de multe facilitate cum ar fi cele interioare: zece camere duble, doua apartamente, restaurant, bar, living cu semineu, wi-fi gratuit, cablu TV, dar si cele exterioare: teren de fotbal, tenis, trei iazuri cu peste, trei fonduri propria de vanatoare, mini-gradina zoologica, biciclete, ATV-uri.
Pentru mai multe informatii, contactati numarul de telefon: 0799 111 124.

Asadar, daca esti prin zona si ai vrea sa vizitezi un loc nou sau daca chiar iti doresti sa patrunzi in istoria si frumusetile pe care le ofera aceasta zona, nu ezita sa arunci un ochi si la cazarile din Bucovina; nu vei ramane dezamagit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *